Водії знову блокують кордон на Закарпатті

Водії знову блокують кордон на Закарпатті

Фото
Укрінформ
Власники авто з номерами на іноземній реєстрації сьогодні, 10 травня, заблокували КПП Ужгород на кордоні зі Словаччиною. Дорогу перекрили близько сотні автівок.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один із керівників акції протесту Павло Павлов.

"Наразі біля сотні авто знаходяться на кордоні, рух перекрито. Ми до 18 години вечора чекаємо, що до нас вийде хтось із керівників області й пояснить, як далі вирішуватиметься проблема з "пересічками" надалі. Ми просимо подовжити термін перебування нерозмитнених авто мінімум до 30 діб. Станом на тепер ми й надалі змушені робити "пересічки" через кордон щоп’ять днів. На травневих вихідних через це на кордоні були величезні черги, по 6-7 годин", - прокоментував ситуацію Павлов.

Активіст сказав, що годину тому до протестувальників виходив представник голови Закарпатської облради Михайла Рівіса.

"Він сказав нам зробити те, що ми вже зробили місяць тому, – зібрати робочу групу, сісти за круглий стіл, підготувати законопроект. Це все було зроблено, але влада так і не пішла нам назустріч. Нам набридло просто чекати", - сказав активіст.

Фото: Сергій Гудак/Укрінформ

Як повідомлялося, подібну акцію протесту власники автомобілів на іноземній реєстрації влаштовували у березні. Тоді перекрили три КПП на кордонах Закарпатської області – в Ужгороді, Малому Березному та Солотвині. Вимоги були ті ж: подовжити власникам авто на іноземній реєстрації термін перебування в Україні – як мінімум до 30 діб, як максимум – урівняти з нерезидентами України, що мають право не розмитнювати авто з іноземною реєстрацією до 1 року. Після акції "пересічників" була сформована робоча група, розроблений закон, який мав подовжити термін перебування. Але у ВР проблеми "пересічників" поки так і не вирішили.

Цікаво, що один із організаторів попереднього протесту "пересічників" на кордоні Павло Білецький, представник ГО "Завтра", заявив на своїй сторінці в Фейсбуці, що зараз громадська організація до цього не має відношення.

"У зв’язку з блокуванням в Ужгороді кордону активними власниками автомобілів з іноземною реєстрацією, офіційно повідомляю, що ГО "Завтра" не організовувала такий захід і прийняла рішення не брати у ньому участь. Не тому, що не підтримує прагнення автомобілістів з іноземною реєстрацією, а тому, що робить уроки з попередніх акцій з блокування, коли в області чимало людей засудили дії активістів через те, що не змогли перетнути кордон, не могли приїхати додому, зазнали фінансових та інших матеріальних втрат від неможливості проїхати через пункти пропуску в Ужгороді, Березному і Солотвині", - сказав Білецький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-