У Харкові біля Меморіалу Слави сталася бійка, є постраждалі

У Харкові біля Меморіалу Слави сталася бійка, є постраждалі

Відео
Укрінформ
У Харкові 9 травня під час покладання квітів до Меморіалу Слави сталися сутички між активістами й членами патріотичних організацій та людьми, що йшли у колоні під партійними прапорами.

Як повідомляє Радіо Свобода, у колоні попереду йшли ветерани, представники влади та патріотично налаштована молодь з українськими прапорами. В кінці колони стали люди з червоними прапорами, знаменами Перемоги і портретами учасників Другої світової війни. На портретах та декому з учасників ходи були прикріплені георгіївські стрічки.

Фото: ІТ Sector

Перша бійка сталася між проукраїнськи налаштованою молоддю та депутатом Харківської міськради Андрієм Лесиком, на якому активісти побачили георгіївську стрічку. Решта колони з червоними прапорами, підійшовши до Меморіалу, стала скандувати «Фашизм не пройдет» та інші гасла. Між цими людьми та молоддю сталася сутичка.

Читайте також: Чи варто святкувати День Перемоги?

Силовики відтіснили проукраїнськи налаштовану молодь від меморіалу, після цього сталося ще кілька сутичок. До меморіалу підійшли поліцейські підрозділи у шоломах та з гумовими кийками.

Відео: Youtube

За інформацією Нового времени, унаслідок сутичок постраждали щонайменше дві людини, у тому числі працівник поліції.

Колону оточила поліція, церемонія покладання квітів триває. Кількох найактивніших учасників бійки правоохоронці вивели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-