У волинських лісах відтворюють події 1944 року

У волинських лісах відтворюють події 1944 року

Укрінформ
У лісах на межі Тернопільської та Рівненської областей триває найбільша в Україні спортивно-патріотична молодіжна гра "Гурби-Антонівці".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Юнаки та дівчата відтворюють елементи найбільшого бою УПА проти НКВС, що стався тут у квітні 1944 року. Цього, як і попереднього року, у грі бере до 400 учасників не тільки із західних та центральних, але східних та південних регіонів України", - зазначив у розмові з кореспондентом агентства голова "Молодіжного Націоналістичного Конгресу" Іван Кішка.

За його словами, юнаки та дівчата вшанували хвилиною мовчання Романа Атаманюка – багаторічного учасника гри із Сум, який рік тому загинув у боях під Донецьким аеропортом.

У сценарії патріотичної акції - не лише 60 годин теренової гри, а й волонтерська робота. Молоді патріоти самотужки впорядкували територію штабу-музею УПА "Волинь-Південь", прибрали могили бійців. Окрім того, у райцентрі Шумськ вони відкрили пам’ятну дошку Мартину Головатюку – бійцю УПА, що неодноразово приїжджав на відкриття гри "Гурби-Антонівці".

До кінця сьогоднішнього дня на 25 кв. км лісів та боліт розгортатимуться найнеочікуваніші сценарії: нічні маневри та пошуки "штабу" супротивника, сутички з командою досвідчених "диверсантів" та інші випробування на витривалість, силу та моральну підготовку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-