Спонсор

Спонсор "ЛНР" мав бізнес на окупованому і підконтрольному Донбасі

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України області спільно з прокуратурою викрила незаконну діяльність власника низки підприємств паливно-енергетичної та продовольчої галузі, який фінансував терористів «ЛНР».

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Співробітники СБУ встановили, що ділок зареєстрував декілька підприємств і в окупованому Луганську, і на території, контрольованій українською владою. На підставі «угоди», укладеної з фейковим урядом «ЛНР», через зареєстровані там фірми на окуповані території з РФ постачався газ метан. Для роздрібної торгівлі метаном в Луганську була створена мережа автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій. Лише за п'ять місяців ці підприємства сплатили до «общаку» сепаратистського псевдодержавного утворення понад 380 тис. грн «податків», - йдеться у повідомленні.

Крім того, бізнесмен організував постачання продовольства власного виробництва до т.зв. «ЛНР» на суму 700 тис. грн. За його перевезення через «митницю «ДНР» він сплатив терористам 35 тис. грн.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Підприємцеві повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму. Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-