Чоловік намагався розпиляти снаряд і залишився без ноги

Чоловік намагався розпиляти снаряд і залишився без ноги

Укрінформ
Снаряд часів Другої світової війни вибухнув в Первомайську Харківської області, поранення отримав один чоловік.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції у Харківській області Оксана Калмикова.

"Напередодні о 19.30 в Первомайського райвідділу поліції надійшло повідомлення з центральної районної лікарні, що туди доставлений 54-річний чоловік з осколковими пораненнями ноги і передпліччя. Стан його здоров'я лікарі оцінюють як задовільний", - зазначила Калмикова.

За її словами, встановлено, що поранення отримано при вибуху гранати часів війни.

"Снаряд, знайдений в яру, приніс на подвір'ї будинку по вулиці Будівельній 32-річний син господаря. Чоловіки вирішили розпиляти його для витягання, як вони думали, коштовного металу. Роботу виконував батько сімейства, пиляв "болгаркою", будучи нетверезим. Снаряд здетонував", - додала Калмикова.

За її словами, вилучене з місця події направлено на експертизу.

"Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами", - додала Калмикова.

Як написав мер міста Первомайська Микола Бакшеєв у Фейсбуці, чоловік 1962 року народження у результаті вибуху втратив стопу і отримав множинні поранення м'яких тканин. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-