Підробну горілку розливали в пляшки зі сміттєзвалища

Підробну горілку розливали в пляшки зі сміттєзвалища

Фото
Укрінформ
На Одещині у приватному будинку поліцейські вилучили 300 літрів спирту та горілки сумнівної якості, а також обладнання для її  виготовлення.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"У домашніх умовах невідому речовину розливали по пляшках, які в подальшому реалізовували під виглядом української торговельної марки з використанням підроблених марок акцизного податку України. Загалом правоохоронці вилучили з обігу 300 літрів небезпечної рідини. Вилучену продукцію направлено на дослідження", - йдеться у повідомленні.

Попередньо встановлено, що скляна тара збиралась на сміттєзвалищі, проходила так звану санобробку. У підготовлені пляшки розливали сурогат. Марки акцизного податку України виготовляли на кольоровому принтері. "Справжня" горілка у роздрібній торгівлі коштувала до 30 гривень за півлітрову пляшку.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 227 (Умисне введення в обіг на ринку України (випуск на ринок України) небезпечної продукції) Кримінального кодексу України оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції, слідчі Суворівського відділу поліції  та працівники місцевої прокуратури провели санкціоновані обшуки.

За дане кримінальне правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 8,5 тисяч до 17 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-