Суд в Одесі віддав 60 кг бурштину контрабандистці

Суд в Одесі віддав 60 кг бурштину контрабандистці

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області ухвалив рішення повернути майже 60 кілограмів бурштину вартістю 2,7 млн грн особі, яка намагалася незаконно вивезти дорогоцінне каміння з України.

Про це у четвер повідомила Укрінформу керівник прес-служби Одеської митниці Оксана Чикало.

"Апеляційний суд Одеської області задовольнив скаргу на постанову Малиновського райсуду Одеси, яка передбачала конфіскацію затриманої митниками партії бурштину на користь держави. Суд другої інстанції ухвалив рішення, згідно з яким громадянку України, яка намагалася незаконно вивезти бурштин до Стамбула, піддано лише штрафу в 1700 гривень", - зазначила Чикало.

Між тим, зауважили на митниці, вилучений вантаж бурштину вагою 59 кілограмів 800 грамів, який суд першої інстанції постановив конфіскувати на користь держави, експертиза оцінила в 2 мільйони 700 тисяч гривень.

Нагадаємо, 16 листопада 2015 року в мiжнародному aepoпорту "Одеса" в зонi дiяльноcтi митного поста "Одеса-аеропорт" працівники митниці виявили у валізі однієї з пасажирок партію бурштину. Громадянка Укрaїни, яка вiдбувала до Стамбулу, не задекларувала дорогоцінне каміння та скористалася режимом “зеленого коридору”. Працівникам митниці вона повідомила, що у валізі лише особисті речі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-