Аеророзвідка показала коригування вогню під Донецьким аеропортом

Аеророзвідка показала коригування вогню під Донецьким аеропортом

Відео
Укрінформ
Волонтерський фонд "Сестри Перемоги" продемонстрував коригування вогню з 2 безпілотників у режимі on-line по позиціях бойовиків на метеовишці Донецького аеропорту і біля пожежної частини, з яких регулярно обстрілювали позиції сил АТО. Обидві позиції противника в результаті було ліквідовано.

Відповідне відео викладено на каналі "Сестер Перемоги" на YouTube.

"Під ДАП була позиція бойовиків на узвишші (222 метри над рівнем моря), звідки регулярно били в бік Опитного. Працювали з великокаліберної стрілецької зброї, СПГ і АГСів. Страждали 93 бригада і "Карпатська Січ". Прицільну відповідь без застосування важкої артилерії було давати дуже важко, оскільки коригувати вогонь по позиціях на узвишші було практично неможливо", - йдеться у повідомленні.

Чекаючи чергової активності бойовиків, військові викликали на допомогу підрозділ аеророзвідки "Сестер Перемоги": "Чекати довелося недовго... Перший безпілотник фонду "Сестри Перемоги" підняли в повітря відразу після відкриття вогню противником і він провів у повітрі 102 хвилини; БПЛА літав, визначаючи точні позиції, звідки бойовики стріляли".

Після того, як точні вогневі позиції ворога були успішно засічені, військові відправили запит вищому командуванню на відкриття вогню у відповідь. "Борт у цей час був у повітрі. Прийшов дозвіл на відкриття вогню у відповідь. Після цього наші почали давати відповідь, а оператори "Сестер Перемоги" вели коригування вогню в on-line режимі, спостерігаючи по відео за безпілотником в режимі live і коригуючи стрілянину", - йдеться у повідомленні.

Українські військові вели вогонь у відповідь з незаборонених Мінськими домовленостями СПГ і АГСів.

Волонтери також повідомили, як було припинено вогонь бойовиків: "Спочатку два пристрілювальні постріли. За ними чіткі постріли по позиціях. У першого безпілотника закінчувалася батарея, і щоб не втрачати відеотрансляцію, ми підняли в повітря наш другий безпілотник. Проклавши маршрут над першою позицією противника, другий борт продовжив спостерігати за місцями попадань наших залпів".

Після того, як позиції бойовиків на метеовишці були зняті, "почалися феєрверки" - був підірваний боєкомплект - аеророзвідка виявила ще другу точку противника (500 метрів від пожежної частини ДАПа і 1 800 метрів від першої точки), звідки вівся вогонь з тих самих великих калібрів.

"Після ліквідації першої, наші перевели вогонь на другу, феєрверки продовжилися. Тандем наших екіпажів і бригади ЗСУ спрацював чудово", - йдеться у тексті до відео.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-