Лисенко: Якщо бойовики вдарять з

Лисенко: Якщо бойовики вдарять з "парадної" техніки – ми її знищимо

Укрінформ
Велика кількість техніки, яку бойовики стягують до Донецька для участі у так званому "параді" до Дня перемоги, становить велику загрозу, оскільки є порушенням Мінських домовленостей.

Про це заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО, Андрій Лисенко на брифінгу у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Та техніка, яка продовжує прибувати у Донецьк для так званого "параду" на День перемоги - це є відкрите порушення Мінських домовленостей, оскільки техніка з таким калібром має бути за відповідну відстань, але вона знаходиться у безпосередній близькості від лінії розмежування, оскільки м. Донецьк якраз межує з цією лінією зіткнення. Саме ця техніка під виглядом підготовки до параду становить велику загрозу", - сказав він.

Так, за словами Лисенка, серед техніки, яку бойовики планують застосувати під час так званого "параду" є гаубиці 122 та 152 мм, гармати "Рапіра" 100 мм, великокаліберні міномети, зенітні установки та самохідні артилерійські установки, а також танки Т-72 та протиповітряні ракетні комплекси.

Речник також підкреслив, що про цей факт щоденно повідомляється представників ОБСЄ.

"Якщо це не подіє і ця техніка буде застосована, у цьому разі ми будемо вимушені її знешкодити. Для цього усі резерви і необхідна бронетехніка та засоби ураження у нас є", - запевнив Лисенко.

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-