Річку Хомора на Житомирщині знову отруїли відходами

Річку Хомора на Житомирщині знову отруїли відходами

Укрінформ
Великодніми вихідними знову відбувся несанкціонований скид відходів виробництва у річку Хомора.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

"Представники робочої групи виїхали на місце події та зазначають, що забруднення фіксується у річці Хомора від кордонів Житомирської та Хмельницької областей та до місця впадання у річку Случ на території Баранівського району. Вода набула помітно темнішого кольору, ніж після першого випадку забруднення, а також має неприємний різкий запах," - йдеться у повідомленні.

Фахівці з лабораторії санепідслужби Баранівського району вже взяли проби води на аналізи.

На минулому тижні робоча група мала провести перевірку Понінківської та Миропільської фабрик. У результаті – Миропільська фабрика перевірку пройшла, а на територію Понінківської фабрики спеціалістів не пустили.

Найближчим часом все ж буде організована перевірка ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» – Управління екології та природних ресурсів ОДА вже звернулося до прокуратури.

Нагадаємо, що у той же час було зафіксовано умисне пошкодження очисних споруд Першотравенського заводу електротехнічного фарфору у Баранівському районі.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами досліджень загиблої риби та бобра, проведених Житомирською регіональною лабораторією ветеринарної медицини, причини смерті фауни із забруднених річок не встановлені. Для встановлення остаточної причини масової загибелі риби 22 квітня спеціалісти кількох київських інститутів відібрали проби води та органічних речовин у забруднених річках Случ і Хомора, щоб провести спеціальні отруто-хімікатні дослідження.

Наприкінці квітня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Житомирщини оголосила надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня у Баранівському районі через забруднення річок Случ і Хомора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-