В ЮНЕСКО розповіли про репресії проти журналістів у Криму

В ЮНЕСКО розповіли про репресії проти журналістів у Криму

Укрінформ
В рамках конференції ЮНЕСКО, присвяченій Всесвітньому дню свободи преси, представники української делегації заявили про зачистку інформаційного простору в Криму і репресії щодо місцевих журналістів.

Про це пише «Радіо Свобода».

«В анексованому Росією Криму з 2014 року відбувається утиск незалежних ЗМІ і громадянського суспільства. Кримчан, не згодних з позицією Кремля, залякують, змушують мовчати або видавлюють з Криму. Незалежні голос або критику в Росії і окупованому Криму прирівнюють до сепаратизму або екстремізму. За поширення в соціальних мережах критичних зауважень, статей або зображень, можна бути звинуваченим в екстремізмі, що тягне за собою кримінальне переслідування і позбавлення волі», - розповіла редактор проекту «Крим.Реалії» Олена Юрченко у своїй доповіді.

За її словами, влада Росії та підконтрольна їй влада Криму «знищують найменші острівці свободи вираження думок в медіа, а незалежна журналістика там опинилася під загрозою вимирання».

Вона також зазначила, що доступ до Криму міжнародним спостерігачам, як і раніше, закритий. Тому, на її думку, необхідно зробити все можливе для того, щоб міжнародні правозахисні організації домоглися можливості своєї присутності в Криму.

Нагадаємо: 3 травня було проголошене Всесвітнім днем свободи друку Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй в 1993 році за рекомендацією 26-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-