Поліція цілком контролює ситуацію в Одесі - Деканоідзе

Поліція цілком контролює ситуацію в Одесі - Деканоідзе

Укрінформ
Правоохоронці повністю контролюють ситуацію в Одесі.

Про це повідомила у Фейсбуці глава Нацполіції Хатія Деканоідзе.

"У тісній взаємодії на високому рівні з іншими силовими відомствами сьогодні нам вдалося не допустити провокацій і порушення громадського порядку", - зазначила вона. 

Деканоідзе уточнила, що вранці і протягом дня на лінію "102" надійшло кілька телефонних дзвінків - про замінування Куликового поля. Поліцейські оточили місце проведення заходів і за допомогою вибухотехніків обстежували територію. Під час патрулювання міста поліція виявила пакет з трьома гранатами. Також у кількох громадян вилучили димову шашку, газовий балончик, георгіївські стрічки і листівки провокативного характеру. Для давання пояснень у відділення поліції були запрошені більш як десять осіб: п'ять з них - за антиукраїнські гасла під час спроби прорватися на Куликове поле; четверо - за бійку. Ще кілька агресивно налаштованих - у стані алкогольного сп'яніння.

Глава Нацполіції зазначила, що зараз ситуація в Одесі спокійна, і пообіцяла, що всі заплановані сьогодні і в наступні дні заходи будуть під пильною увагою поліції. 

"Сьогодні в Міжнародний аеропорт "Одеса" прибули представники однієї з політичних сил, які збиралися взяти участь у заходах на Куликовому полі. Народні депутати були заблоковані громадськими активістами в аеропорту. Після переговорів за участю заступника міністра МВС Сергія Ярового і керівника місцевої поліції Гіоргі Лорткіпанідзе загострення ситуації вдалося уникнути. На політичні спекуляції з цього приводу хочу відповісти таке: у поліції немає розкоші вступати в політичні дискусії. Наше завдання - забезпечити правопорядок, безпеку громадян і не допустити провокацій. І ми це робимо!" - зазначила вона. 

Зараз ситуація в Одесі спокійна. Для забезпечення громадського порядку в місті задіяно 3,5 тисячі правоохоронців. У тому числі три батальйони патрульної поліції і Нацгвардія. Їхні дії координують оперативні штаби, створені як у Національній поліції, так і в поліції Одеської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-