У Львові - поливаний понеділок

У Львові - поливаний понеділок

Відео
Укрінформ
Міський голова Андрій Садовий став першою «жертвою» Поливаного  понеділка у Львові. Мера, який відкрив водяний фестиваль, його учасники одразу скропили з ніг до голови.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Традиція Поливаного понеділка, коли прийнято кропити один одного водою на щастя, здоров`я, а дівчат – на швидке і щасливе заміжжя, нерідко почала виходити за розумні межі і перетворювалась у звичайне хуліганство: на вулицях Львова перехожих обливали водою із калюж, псуючи святковий одяг та настрій. Тому міська влада вирішила повернути звичай у цивілізоване русло. Тепер для водяної феєрії на площі Ринок перед Ратушею облаштовано спеціальний майданчик із кранами, де можна набрати чистої води, переодягальнями та фенами для сушіння волосся, дитячим майданчиком. Крім того, діють тематичні атракціони та нестандартні для центру міста елементи розваг: водяні ворота, ігрова зона, водяна гармата,  «мокре кафе», водяна вежа тощо», - розповів Садовий.

Організаторами Поливаного понеділка вже третій рік поспіль виступили  активісти кампанії «Культурне місто» та комунальне підприємство «Львівводоканал».

Фото: Альона Николаєвич/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-