На Куликовому полі бомбу не знайшли

На Куликовому полі бомбу не знайшли

Укрінформ
Поліція, вибухотехніки та кінологи не виявили ніяких вибухових пристроїв на Куликовому полі в Одесі.

Про це повідомляє Приморський відділ поліції ГУНП в Одеській області.

"Фахівці вибухотехнічної служби закінчили перевірку території Куликового поля. Жодних вибухових пристроїв не виявлено", - йдеться в повідомленні.

Наразі працівниками поліції вживаються першочергові розшукові заходи щодо встановлення особи, яка надала неправдиві відомості про замінування.

Згідно з чинним законодавством такі діяння караються за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці до поліції надійшло повідомлення про замінування Куликового поля в Одесі, пізніше в центрі міста було затримано молодика з димовою шашкою, а біля Куликового поля знайшли три гранати. На місці події працювали вибухотехніки і кінологи.

Сьогодні в Одесі тривають жалобні заходи у зв’язку з річницею трагічних подій у місті 2 травня 2014 року, під час яких загинули 48 людей. Більшість смертей сталися через пожежу в Будинку профспілок - 42, в результаті бійні на Грецькій площі із застосуванням каменів, вибухопакетів, вогнепальної і травматичної зброї загинули 6 осіб. Учасниками конфлікту з одного боку були активісти євромайдану і футбольні "ультрас" з Харкова і Одеси, з іншого -"антимайданівці", які з лютого розбили наметовий табір на площі Куликове поле.

У цілому у цій справі обвинувачуються 20 "антимайданівців" Куликового поля. 10 утримувалися під вартою більше року, нині відпущені під домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-