Ворожі сили в Одесі завтра спробують розхитати ситуацію в країні - Саакашвілі

Ворожі сили в Одесі завтра спробують розхитати ситуацію в країні - Саакашвілі

Відео
Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі переконаний, що річницю трагічних подій 2 травня в Одесі використають як зовніші, так і внутріші ворожі сили, щоб розхитати ситуацію в місті й країні.

Про це він заявив 1 травня на брифінгу.

"Річниця 2 травня використовується тими силами, котрі не хочуть миру в Україні, а сили ці зовнішні і внутрішні... Грунтуючись на тому досвіді, який я маю з путінською Росією, я не маю жодного сумніву, що вони готують провокації, вони будуть, чи спробують використати річницю трагедії 2 травня, щоб розхитати ситуацію в Одесі і Україні... Також інформація, яку ми отримуємо від СБУ та інших служб - досить тривожна", - зазначив Саакашвілі.

А внутрішньою силою, котра може долучитися до провокацій він вважає тих, "кому дуже невигідні зміни, які ми провели чи намагаємося провести в Одесі".

"Це корупціонери, місцеві мафіозі, багато хто з них пов'язаний з Москвою тісно, це не викликає жодних сумнівів", - уточнив голова ОДА.

Також Саакашвілі зазначив, що не до кінця задоволений ходом розслідування справи про події 2 травня 2014 року в Одесі.

Він також нагадав, що до забезпечення правопорядку в Одесі на річницю трагедії будуть залучені близько 3 тис. правоохоронців та та додатково введених бійців Нацгвардії.

При цьому Саакашвілі підкреслив, що будь-які повідомлення про те, що нібито будуть віддаватися накази стріляти на ураження, не відповідають дійсності.

"Ніхто жодних подібних доручень представникам МВС давати накази щодо стрільби на ураження чи чогось подібного не давав", - заявив Саакашвілі.

Нагадаємо, Одеський окружний адміністративний суд обмежив зібрання на Думській площі Одеси 2 травня для низки об'єднань активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-