Суд обмежив масові заходи в Одесі 2 травня

Суд обмежив масові заходи в Одесі 2 травня

Укрінформ
Одеський окружний адміністративний суд за позовом міської ради обмежив проведення масових заходів 2 травня на Думській площі.

Про це повідомляється на сайті суду.

"Адміністративний позов Виконавчого комітету Одеської міської ради належить задовольнити частково: обмежити право на мирне зібрання шляхом заборони Громадській організації "Одеська міська ветеранська організація "Військовий меморіал", відповідальній особі за проведення масового заходу Стоянову П.С. та відповідальній особі за проведення масового заходу Федорко Р.В. проведення масових заходів, а також використання спецзасобів 02 травня 2016 року за адресою: м. Одеса, площа Думська, 1", - йдеться у повідомленні.

Причиною позову міської влади, зазначає прес-служба суду, стало розповсюдження у ЗМІ та соціальних мережах "прямих закликів до насильства, порушення громадського порядку, знищення суспільного майна". При цьому 2 травня розпорядженням мера Одеси оголошено днем вшанування пам’яті загиблих внаслідок трагічних подій, що відбулися два роки тому.

Суд також врахував, що 2 травня правоохоронні органи будуть задіяні в м. Одесі на Куликовому полі, оскільки там проводитимуться мирні акції. Таким чином це може значно ускладнити одночасне забезпечення правопорядку в різних місцях міста Одеси.

"Заяви, які подані відповідачами на проведення акцій та мітингу саме 02 травня 2016 року свідчать про умисне створення небезпеки для громадськості, оскільки вказані заходи співпадають з днем пам’яті загиблих внаслідок трагічних подій", - наголошується в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-