Справа 2 травня: суд залишив під вартою п'ятьох учасників масових безладів

Справа 2 травня: суд залишив під вартою п'ятьох учасників масових безладів

Укрінформ
Малинівський районний суд Одеси подовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою п'ятьом підозрюваним в організації і участі в масових безладах в центрі Одеси 2 травня 2014 року. 

Всі вони - проросійські активісти, що входили до групи Сергія Долженкова, відомішого як "Капітан Какао".

Про це з суду повідомляє кореспондент Укрінформу.

Громадянину Росії Євгену Мефедову термін перебування в СІЗО подовжено на 30 днів, громадянину Росії Максиму Сакауову - на 60. На стільки ж подовжено термін перебування Сергію Долженкову, Владиславу Романюку і Сергію Корчинському.

Нагадаємо, в ході подій 2 травня 2014 року в Одесі загинули 48 людей. Більшість смертей сталися через пожежу в Будинку профспілок - 42, в результаті бійні на Грецькій площі із застосуванням каменів, вибухопакетів, вогнепальної і травматичної зброї загинули 6 людей.

Учасниками конфлікту з одного боку були активісти євромайдану і футбольні "ультрас" з Харкова і Одеси, з іншого -"антимайданівці", які з лютого розбили наметовий табір на площі Куликове поле.

У цілому у цій справі обвинувачуються 20 «антимайданівців» Куликового поля. 10 утримувалися під вартою більше року, нині відпущені під домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-