Президент вручив нагороди

Президент вручив нагороди "богам війни"

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час відвідання військової частини у селищі Дівички на Київщині вручив нагороди військовослужбовцям ракетних військ і артилерії Збройних сил України, які виконували завдання в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це інформує прес-служба глави держави.

«Сьогодні мені приємно відзначити і нагородити тих, хто на полі бою підтвердив високий професіоналізм українського військового та незламний дух українського патріота своєї землі», - сказав Порошенко.

Серед нагороджених орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня – начальник факультету ракетних військ і артилерії Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного полковник Ярослав Весельський. З 22 грудня 2014 року до 6 березня 2015 року він виконував обов’язки начальника відділу ракетних військ і артилерії штабу, перебував у штабі АТО, виконував завдання щодо планування та здійснення вогневого ураження противника.

Орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня також нагороджено командира самохідно-артилерійської батареї самохідного артилерійського дивізіону 43 окремої артилерійської бригади Сухопутних військ ЗСУ майора Олександра Доценка, який з 19 січня 2015 року і донині бере участь в АТО. Майор керував вогнем батареї під час виконання завдань по вогневій підтримці захисників донецького аеропорту, захисту Дебальцівської дуги.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджений заступник командира взводу – командир мінометного розрахунку мінометної батареї механізованого батальйону 93 окремої механізованої бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ ЗСУ старший сержант Олександр Корчебний. З 3 травня по 1 листопада 2014 року та з 14 січня 2015 року по теперішній час виконує завдання в зоні проведення АТО в Донецькій області. Корчебний брав участь у боях за населені пункти Карлівка та Піски, забезпечував прикриття донецького аеропорту, населених пунктів Піски, Водяне, Опитне.

Медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня нагороджено начальника відділу підготовки ракетних військ і артилерії управління ракетних військ і артилерії Командування Сухопутних військ ЗСУ, полковника Богдана Союшкіна, який з 20 липня 2014 року виконував обов’язки начальника групи управління ракетних військ і артилерії сектору, особисто проводив планування та управління застосування військових частин. 28 серпня 2014 року, під час операції з надання термінової бойової допомоги суміжному бойовому підрозділу, що потрапив у засідку у населеному пункті Комісарівка (біля міста Дебальцеве), коригував вогонь по противнику, забезпечивши прикриття евакуації поранених військовослужбовців ЗСУ та Національної гвардії.

Медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджений командир мінометної батареї механізованого батальйону 92 окремої механізованої бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ ЗСУ капітан Олексій Богатиренко, який з 23 серпня по 30 серпня 2014 року брав участь у проведенні АТО на сході України. У ніч з 27 серпня на 28 серпня 2014 року під час виконання бойового завдання з прориву та виведення підрозділів ЗСУ з оточення в районі Новокатеринівки Донецької області його підрозділ потрапив під мінометний та артилерійський вогонь противника. Богатиренко, незважаючи на контузію, продовжував надавати першу медичну допомогу пораненим товаришам та евакуювати їх з-під вогню противника в безпечне місце. Особисто надав першу медичну допомогу 5 тяжкопораненим військовослужбовцям свого підрозділу, завдяки чому всі вони залишилися живими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-