Російську мінометницю

Російську мінометницю "Ксенію" затримали прямо на кордоні

Фото
Укрінформ
Під час спроби переходу державного кордону співробітники військової контррозвідки СБ України спільно з військовослужбовцями Харківського прикордонного загону затримали представницю терористичної організації «ЛНР».

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Громадянка України, уродженка Ростовської області РФ на прізвисько „Ксенія” приєдналася до терористів у вересні 2014 року разом зі своїм громадянським чоловіком. Пройшла вишкіл в учбових центрах бойовиків, розташованих у містах Стаханів та Алмазне", - йдеться у повідомленні.

У складі одного з угруповань бойовиків в якості мінометниці вела бойові дії проти українських підрозділів у районі населених пунктів Степанівка та Дебальцеве.

Перетинаючи державний кордон України, жінка надала прикордонникам паспорт громадянки т.зв. «ЛНР» та пояснила, що український паспорт знищила її донька, яка також є активною прихильницею «руського міра». Мету своєї поїздки до України вона пояснила укладанням шлюбу з новим громадянським чоловіком.

Під час огляду правоохоронці вилучили у зловмисниці посвідчення „народної дружини Луганщіни” та особистий металевий жетон „ВС новороссии”.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-