В Одесі провели автопробіг і мітинг за відставку Труханова

В Одесі провели автопробіг і мітинг за відставку Труханова

Фото
Укрінформ
У рамках безстрокової протестної акції «Одеса без Труханова», що розпочалася в четвер, у суботу відбулися «антимерський» автопробіг та півтисячний мітинг активістів громадських організацій на Думській площі.

Мітинг відбувся надвечір поряд з наметами учасників пікетування мерії, які вимагають відставки Геннадія Труханова за подвійне громадянство та участь через афільованих осіб у створенні офшорних компаній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після перемоги столичного Майдану громадськість і нова влада зробила величезну помилку, коли допустила до балотування на виборах місцевих рад організаторів і натхненників антиукраїнського наступу на півдні та сході Українив 2014 році, в  тому числі в Одесі. Одним з таких перефарбованих "регіоналів" є Труханов, що після голосування в парламенті за "диктаторські закони" знову пробився до влади. Одного з прокурорів, прибічників сепаратиста Маркова, таки вдалося люструвати з допомогою центральної влади, а зараз - черга за чиновником з подвійним громадянством та співвласником офшорних компаній Трухановим", - зазначив, відкриваючи мітинг після молитви та виконання  Гімну Укрпаїни учасниками акції, один з лідерів одеського Євромайдану Сергій Гуцалюк.

 На мітингу прозвучали  вимоги до центральної влади: позбавити мера Труханова українського громадянства за «наявність у нього громадянства Російської Федерації», «розслідувати причетність до створення офшорних компаній, на рахунки яких з бюджету Одеси потрапляють багатомільйонні кошти за ремонтні та інші роботи", й усунути його від мерства.

На Думську площу учасники акції принесли плакати з гаслами "Одеса без Труханова", "Руки геть від малого і середнього бізнесу! ", "Труханов! Визначся з громадянством!", "Слава воїнам АТО", "Одеса гідна кращого мера!" тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-