ОБСЄ передала Україні сучасне обладнання для розмінування

ОБСЄ передала Україні сучасне обладнання для розмінування

Укрінформ
Організація з безпеки і співробітництва в Європі передала першу частину сучасного оснащення піротехнічним підрозділам ДСНС України в рамках проекту "Допомога уряду України в очищенні території на Сході України від залишків війни".

Офіційна церемонія підписання договору про передачу обладнання відбулася в Києві. Підписи під документом поставили голова ДСНС України Микола Чечоткін і головний програмний менеджер Офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні Джеффрі Ерліх, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Використання обладнання, яке буде передано в рамках цього проекту, дозволить нам перш за все забезпечити ефективну діяльність розграбованих терористами наших піротехнічних підрозділів, які дислокуються на території Луганської і Донецької областей", - зазначив Чечоткін.

Він також додав, що використання українськими піротехніками сучасного обладнання дозволить скоротити час виконання робіт з пошуку, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, більш точно визначати координати виявлення таких предметів під час складання карт небезпечних районів, суттєво підвищить безпеку піротехніків під час виконання завдань.

В рамках цього проекту у четвер ОБСЄ передала Україні першу частину сучасного оснащення: системи глобального позиціонування, комп'ютери, LCD монітори, засоби захисту (бронежилети, кевларові шоломи), засоби зв'язку (портативні радіостанції, автомобільні радіостанції), медичні аптечки. Загальна вартість переданого оснащення становить близько 40 тисяч євро.

Проект "Допомога уряду України в очищенні території на Сході України від залишків війни" був започаткований у липні 2015 року. Проектом передбачається надання технічної допомоги в оснащенні піротехнічних підрозділів ДСНС України у Донецькій і Луганській областях, а також проведення тренінгів для піротехнічних підрозділів ДСНС України щодо організації та проведення робіт з гуманітарного розмінування у відповідності до міжнародних стандартів з протимінної діяльності.

Загальна вартість проекту становить 1 млн євро, він розрахований до кінця цього року. Донором проекту є Федеративна Республіка Німеччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-