Спостерігачі занепокоєні поширенням

Спостерігачі занепокоєні поширенням "географії насильства" на Донбасі

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує погіршення ситуації в зоні конфлікту, починаючи з середини січня, і навіть поширення її на південь від Донецького регіону.

Про це повідомив перший заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Хуг під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, передає кореспондент Укрінформу.

"Авдіївка, яка контролюється урядом, і Ясинувата, яка контролюється "ДНР", залишаються в складній ситуації. Здебільшого порушення фіксуються в Донецькому регіоні. 8 квітня СММ зафіксувала численні порушення Мінських домовленостей, зокрема 979 вибухів невизначеного походження, використання стрілецької зброї і важких кулеметів. Це вказує на те, що в зоні Авдіївки і Ясинуватої рівень насильства зростає", - підкреслив Хуг.

Він додав, що в зоні Донецького аеропорту, у Світлодарську і Горлівці ситуація залишається нестабільною.

"Ми дуже занепокоєні тим, що географія насильства поширилася на території, що на південь від Донецького регіону. В Комінтерновому 9 квітня члени СММ чули щонайменше 15 вибухів невизначеного походження, які пролунали впродовж двох хвилин. Також 13 квітня моя команда і я в цій зоні чули 17 вибухів. Люди в районі Жованка-Зайцеве-Комінтернове продовжують казати, що як тільки патруль СММ від'їздить, поновлюються обстріли. І ця тенденція зберігається, починаючи з середини січня", - зазначив перший заступник керівника СММ ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-