ОБСЄ закликає відновити безпечний перехід у Станиці

ОБСЄ закликає відновити безпечний перехід у Станиці

Укрінформ
Перший заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Хуг закликає встановити мир уздовж лінії розмежування, зокрема відновити безпечний перехід мосту, що пов'язує Станицю Луганську з Луганськом. 

Про це він сказав під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, передає кореспондент Укрінформу.

"Єдиним офіційним шляхом до Луганського регіону є пішохідний міст у Станиці Луганській, який залишається закритим. Але цивільні люди, ризикуючи життям, обирають цей небезпечний шлях. 12 квітня на КПП так званої ЛНР коло цього мосту СММ зустріла жінку на 8-му місяці вагітності. Вона намагалася повернутися додому із Старобільська, який контролюється урядом. Вона мала перетнути міст, тому що їй треба було повернутися до сина, який був у лікарні в Луганську", - розповів Хуг.

Він наголосив на необхідності відновити безпечний перехід мосту.

За його словами, "сторони не звертають увагу на гуманітарну ситуацію", а найбільше страждають цивільні. В зоні розмежування необхідні заходи щодо розмінування, ремонтні роботи з відновлення інфраструктури.

"Але прогрес у цьому аспекті малий", - констатував Хуг.

Також він зазначив, що СММ постійно відображає у звітах всі подробиці порушень, що здійснюються сторонами, але не бачить реакції. Укотре він закликав негайно розпочати деескалацію і встановити мир вздовж лінії розмежування. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-