Розвідка підтвердила: РФ постачає в Сирію

Розвідка підтвердила: РФ постачає в Сирію "Гради" made in "ДНР"

Ексклюзив
Укрінформ
Росія постачає на територію Сирії реактивні установки типу "Град-П" ("Партизан"), які виробляються на території Комсомольського рудоуправління Донецька  - тимчасово підконтрольній угрупованням "ДНР".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в коментарі в Головному управління розвідки Міністерства оборони України.

"За наявною інформацією, РФ забезпечує поставки озброєння та боєприпасів на територію Сирії, у т.ч. реактивних установок типу "Град-П", виробництво яких організовано на території Комсомольського рудоуправління Донецька (на території, тимчасово контрольованій угрупованням "ДНР")", - заявили у розвідці, коментуючи відповідні повідомлення у ЗМІ.

На території тимчасово окупованої Донецької області, у н.п. Комсомольське Старобешівського району, за допомогою російських фахівців налагоджено виробництво переносних реактивних пускових установок (ПРПУ) 9П132 "Град-П" ("Партизан"). Налагоджені в цехах ПАТ "Комсомольське рудоуправління" виробничі потужності великі і не відповідають масштабам використання російсько-терористичними військами "Град-П" в зоні проведення АТО, і можуть йти "на експорт".

У січні стало відомо, що на окупованій території Донбасу підірвалася на міні вантажівка бойовиків, в якій знаходилися переносні реактивні установки "Град-П" з інструкціями арабською мовою. Вантажний автомобіль рухався без будь-якої охорони або супроводу, і прямував у напрямку кордону з РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-