Усі біжать: на марафон у Харкові вийшла рекордна кількість людей

Усі біжать: на марафон у Харкові вийшла рекордна кількість людей

Фото
Укрінформ
Понад десять тисяч харків'ян і гостей міста, які обрали для себе здоровий спосіб життя, зареєструвалися для участі в забігу, що стартував на площі Свободи, Третього міжнародного марафону.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів перед стартом учасник забігу, заступник мера Харкова з питань сім'ї, молоді і спорту Олександр Попов.

"Нинішній марафон зібрав найбільшу кількість учасників: більше 10 тис. осіб, хоча починався з 7 тис. любителів бігу. Найстаршому учасникові забігів - 78 років, наймолодшому - 18. Крім того, в марафоні візьмуть участь близько 100 людей з обмеженими фізичними можливостями, а також делегації спорстменів з 26-ти міст світу, включаючи місто-побратим Нюрнберг. На дистанцію вийшли 100 співробітників міськради", -  зазначив Попов.

За його словами, програма дня включає марафон (42,195 км.), забіг в 10 км, міні-марафон (4,2195 км), естафету 4х10,55 км та естафету 2х21,1 км.

"Безпеку на дистанціях гарантують наряди поліції. Центр міста, де пройде траса марафону, перекрито для транспорту з 7 ранку до 17.00. Любителі бігу забезпечені водою на пунктах харчування вздовж траси, де чергують бригади швидкої допомоги. Сьогодні спекотно, й учасники забігів одягнені легко", - додав Попов.

За його словами, всі учасники, що досягли фінішу, будуть нагороджені спеціальними нагрудними знаками із зображенням трьох символів міста: будівлі Держпрому, фонтану "Дзеркальний струмінь" і оглядового колеса в парку ім. Горького. Напередодні у цьому парку відбулися дитячі забіги на дистанціях 200, 500 і 1000 м.

Фото: ІТ Сектор (автор Паша Мескалін)

Нагадаємо, 2013 року харківський марафон зареєстрований у Книзі рекордів України як наймасовіший забіг в умовах міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-