Штаб: Найгарячіше - під Авдіївкою та Широкиним

Штаб: Найгарячіше - під Авдіївкою та Широкиним

Карта
Укрінформ
Близько двох тижнів ситуація під Авдіївкою Донецької області залишається ускладненою, майже половину обстрілів на Донецькому напрямку бойовики здійснюють саме поблизу Авдіївки.

Про це заявив на брифінгу в середу речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Епіцентром бойових дій залишається Авдіївка, на яку припадає близько половини всіх обстрілів на Донецькому напрямку", - сказав Лисенко.

Він уточнив, що під час обстрілів бойовики активно застосовували міномети. "В ході ворожого мінометного обстрілу в Авдіївці пошкоджено будинок, загинуло кілька домашніх тварин. Бойові дії починаються ще до світанку і тривають до пізнього вечора", - зауважив Лисенко.

За словами речника Президента з питань АТО, вчора також було неспокійно було в Луганському, Зайцевому та Донецькому аеропорту. У Пісках мирний мешканець підірвався на вибуховому пристрої. Загалом за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 55 ворожих обстрілів (з них 18 мінометних, під час яких окупанти випустили близько 100 мін).

Загострилася ситуація і на Маріупольському напрямі. Найгарячішою точкою тут, як поінформував Лисенко, вчора було Широкине, де також сталася низка ворожих мінометних обстрілів. У Мар'їнці противник двічі відкривав вогонь ворожий снайпер. Окрім того, у Красногорівці стався мінометний обстріл, а у Новотроїцькому бойовики застосували БМП. Низка дрібніших провокацій відбулася і на інших ділянках фронту. Загалом за минулу добу на Маріупольському напрямку терористи 21 раз обстрілювали позиції сил АТО, в тому числі 6 разів - з мінометів.

Тихо минулої доби було лише на Луганському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-