На Харківщині повалили ще двох Леніних

На Харківщині повалили ще двох Леніних

Укрінформ
Активісти Харківського відділення Всеукраїнської громадської організації "Сокіл" демонтували два пам'ятники Леніну в Золочівському районі області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в організації "Сокіл".

"Істуканів знесено в селах Олександрівка і Лютівка, причому в цьому селі знесено останній з двох пам'ятників Леніну", - зазначили в організації.

За їх даними, не повністю виконано закон про декомунізацію у Балаклійському, Барвенківському, Воічанському, Лозівському, Красноградському районах.

"Якщо влада не хоче виконувати закон, то за них це зроблять національно мотивовані активісти", - додали в організації.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 12 березня активісти "Сокола" знесли 2 пам'ятники Леніну в Дергачівському районі, а 19 березня - два пам'ятники в Золочівському районі.

Демонтаж пам'ятників Леніну на Харківщині почався з 28 вересня 2014 року із зваленого активістами найбільшого в Україні монумента на площі Свободи загальною висотою 20,2 м і висотою бронзової фігури Леніна в 8,5 м. Мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв відновити цей пам'ятник "на тому ж місці". Міськрада подала до суду декілька позовів із цього приводу і все програла. Активісти встановили нагорі постаменту прапор України, а на фасадній частині - картину із зображенням Богородиці.

24 лютого 2016 року сесія Харківської міськради виділила 1,7 млн грн. на демонтаж порожнього постамента і впорядкування території.

За офіційними даними, в Харківській області в держреєстрі числилося 185 пам'ятників Леніну, на сьогодні залишилося менше ніж 70, в основному, в сільських районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-