Суд арештував сепаратиста, який захоплював Харківську ОДА

Суд арештував сепаратиста, який захоплював Харківську ОДА

Укрінформ
Київський райсуд Харкова підтримав позицію прокуратури й обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для 43-річного чоловіка, який підозрюється у захопленні приміщення облдержадміністрації у березні 2014 року.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Ігор Чуб.

"Підозрюваного заарештовано. Йому оголошено підозру за статтею "Активна участь у масових безладах". За даними попереднього розслідування, 1 березня 2014 року підозрюваний, озброївшись дерев'яною палицею, взяв участь у масових безладах, що супроводжувалися захопленням будівлі облдержадміністрації", - зазначив Чуб.

За його словами, для заарештованого визначено розмір застави : 110 тис.грн.

"Максимальна санкція статті передбачає вісім років позбавлення волі", - додав Чуб.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 30 березня харків’янина, оголошеного у розшук за підозрою в участі в масових безладах, затримано у пункті пропуску "Гоптовка" при спробі перетнути державний кордон.

У Київському райсуді Харкова знаходяться десять кримінальних проваджень проти 63 звинувачених у масових безладів навесні 2014 року біля Харківської обладміністрації. При цьому 15 звинувачених продовжують знаходитися під вартою, для інших застережні заходи не пов'язано з арештом.

Допитано всіх звинувачених і чотирьох потерпілих, понад 280 свідків, досліджено понад 80 томів матеріалів досудового розслідування, великий обсяг відеозаписів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-