Росіяни перетворили Авдіївку на полігон для випробування “Медальйонів

Росіяни перетворили Авдіївку на полігон для випробування “Медальйонів"

Укрінформ
Російські військові перетворили  промзону Авдіївки у полігон для випробування новітніх зразків протипіхотних мін – ПОМ-3 "Медальйон".

Про це заявив на брифінгу у четвер у Краматорську заступник командувача штабу АТО із зв'язків із громадськістю та ЗМІ полковник Анатолій Кравчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вчора отримано інформацію про застосування російськими військовими спеціалістами в районі Авдіївки (промзона) новітніх зразків протипіхотних мін – ПОМ-3 "Медальйон", аналог ПОМ-2”, - повідомив Кравчук.

Особливістю міни є те, що вона встановлюється лише дистанційно, спеціальними пристроями, якими розкидується по площі суцільним килимом. “Якщо у старих зразках (ПОМ-2) датчики були з проводу чи жилки, які спрацьовували на людину чи тварину, то новітні зразки (ПОМ-3) мають сейсмічні безконтактні датчики”, - роз'яснив заступник командувача штабу АТО.

Знешкодити таку міну силами саперів неможливо через систему дистанційного спрацьовування на основі акустичної фіксації наближення противника. При цьому, ПОМ-3 "Медальйон" реагує лише на людину, ігноруючи тварину.

Кравчук наголосив, що в цьому випадку мова йде не лише про порушення усіх можливих міжнародних конвенцій, що забороняють використовувати протипіхотні міни, а й про цинізм  російських військових, які “фактично проводять іспити міни в так званих природних умовах на живих людях – солдатах української армії”.

В штабі АТО зазначили, що наразі, згідно з офіційною інформацією російської сторони,  ПОМ-3 проходить  випробовування на полігонах МО РФ.

“Але ж, зауважте, промзона Авдіївки не входить до переліку військових полігонів РФ. От і виходить, що цього разу ціле місто, чи принаймні його частина – так звана промзона, заблудилась так само, як до цього російські десантники, і стала з точки зору росіян не лише їх територією, а  ще й полігоном, наповненим українцями, на яких можна випробовувати новітні зразки їх оборонпрому”, - підкреслив Кравчук.

Фото: topwar.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-