Бойовики гатять із важкої зброї вдвічі більше - штаб АТО

Бойовики гатять із важкої зброї вдвічі більше - штаб АТО

Укрінформ
Протягом минулих п'яти днів російські-окупаційні війська здійснили 272 обстріли сил АТО, при цьому удвічі збільшивши застосування забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння - до 94 разів (в середньому до 19 разів на добу).

Про це заявив на брифінгу в четвер у Краматорську заступник командувача штабу АТО із зв'язків із громадськістю та ЗМІ полковник Анатолій Кравчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У період з 26 березня по сьогоднішній день позиції Збройних Сил України були обстріляні бойовиками 272 рази (у середньому 55 обстрілів за добу). При цьому застосування забороненого Мінськими домовленостями озброєння зросло майже вдвічі – до 94 разів (в середньому до 19 разів на добу)”, - повідомив Кравчук.

Так, протягом цього періоду 10 разів застосовувалися великокаліберні артилерійські системи (в основному в районах н.п. Зайцеве, Авдіївка), міномети – 84 разів (120 мм – 40 разів, 82 мм – 44 рази).

У штабі АТО наголосили, що на фоні щоденних обстрілів з мінометів і стрілецької зброї, противник почав частіше застосовувати артилерійські системи.

Полковник зазначив, що у період з 21 по 25 березня противник 214 разів обстрілював позиції сил АТО (близько 43 обстрілів на добу). При цьому зброя, що заборонена Мінськими домовленостями, застосовувалася 47 разів (в середньому - 9 разів на добу), що складає близько 22% від загальної кількості обстрілів. Так, 1 раз була застосована артилерія калібром більше 122 мм, міномети - 45 разів (120 мм – 11 разів, 82 мм – 34 рази).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-