Freedom House: Ситуація із правами людини в Криму постійно погіршується

Freedom House: Ситуація із правами людини в Криму постійно погіршується

Укрінформ
Впродовж двох років незаконної окупації Криму Росією, ситуація із дотриманням на півострові прав людини постійно погіршується.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів координатор проектів Freedom House в Україні Зорян Кісь.

«У контексті прав людини, ситуація за два роки значно погіршилася. У Криму створена атмосфера страху, в якій люди просто бояться висловлювати свої думки, остерігаючись, що їх посадять, навіть якщо за це поки не передбачено кримінальної відповідальності», - сказав Кісь.

За його словами, російська влада всіляко ускладнює діяльність усіх релігійних організацій, окрім російської православної церкви.

«Для всіх громад, крім російської православної церкви, створені такі умови, щоб вони не могли зареєструвати релігійну громаду. Це змушує їх працювати фактично у підпіллі та ставати ворогами для російської де-факто "влади", хоча на ці «протизаконні» дії їх штовхає сам окупаційний режим», - зазначив правозахисник.

Водночас він переконаний, що блокування промислових поставок до Криму може мати погані наслідки та  призводить до озлоблення місцевого населення.

«Люди хочуть дій і вважають, що блокада може привести до чогось позитивного, хоча з моєї точки зору її наслідком є лише озлоблення мешканців Криму, що може погано закінчитися», - сказав Кісь.

За його словами, Україна в жодному разі не повинна переривати зв'язок із Кримом та його мешканцями.

«Для кримчан має бути полегшене, а не ускладнене сполучення з Україною. Поки є кровообіг з Кримом - доти він є частиною тіла України. Якщо цей зв'язок перервати – ця частина тіла відімре», - зазначив правозахисник.

Він додав, що мешканцям Криму необхідно також повернути повний доступ до банківських операцій та відкрити можливість навчання в університетах материкової України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-