У Чернівцях на честь Кузьми Скрябіна назвуть сквер

У Чернівцях на честь Кузьми Скрябіна назвуть сквер

Укрінформ
Топонімічна комісія Чернівців проголосувала за рішення назвати сквер на честь відомого музиканта Кузьми Скрябіна, який у лютому 2015 року загинув в аварії на Дніпропетровщині.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Ярослав Гаврищук, автор петиції  щодо перейменування однієї з чернівецьких вулиць на вулицю імені Кузьми Скрябіна. 

"Оскільки на даний момент діє закон про те, що тільки через 10 років після смерті особи можна називати в її честь вулицю, було прийнято рішення про створення скверу імені Кузьми Скрябіна. Топонімічна комісія одноголосно проголосувала ЗА!", - написав Гаврищук.

Чернівчани раніше підтримали і петицію  щодо перейменування однієї з чернівецьких вулиць на честь Кузьми Скрябіна, і петицію щодо створення музичного скверу імені Андрія Кузьменка.

Як повідомляв Укрінформ, Скрябін загинув у аварії на Дніпропетровщині, яка сталася вранці 2 лютого 2015 року. Автомобіль, на якому музикант повертався з концерту, зіткнувся з молоковозом. Від отриманих травм Кузьма загинув на місці. Тоді ж тисячі людей у різних містах України вийшли на вулиці, щоб вшанувати пам'ять лідера гурту "Скрябін".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-