Мобільний зв'язок у “ЛНР” віддали чеченцям

Мобільний зв'язок у “ЛНР” віддали чеченцям

Укрінформ
Представники російської влади в т.з. “ЛНР” передали місцевого оператора мобільного зв’язку “Лугаком” в оперативне управління компанії “Вайнах Телеком” (Чечня), яка має надати підтримку в обхід міжнародних санкцій. 

Про це повідомив сайт Головного управління розвідки Міноборони.

“Встановлено нові факти економічної експансії Росії на тимчасово окупованих територіях Донбасу. В умовах стагнації російської економіки, з метою частково компенсувати витрати державного бюджету Росії на збройну агресію проти України, представниками російської влади у так завної "ЛНР" прийнято рішення щодо передачі місцевого оператора мобільного зв’язку “Лугаком” (унітарне підприємство “Луганські комунікації”) в оперативне управління компанії “Вайнах Телеком” (м. Грозний, Чеченська Республіка)”, - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, проект угоди передбачає, що чеченський оператор мобільного зв’язку буде отримувати 70% доходу від діяльності “Лугакому” та забезпечить номерний ресурс, операційну і технічну підтримку в обхід міжнародних санкцій.

“З урахуванням форми та структури власності закритого акціонерного товариства “Вайнах Телеком”, співвласником якого є міністр транспорту та зв’язку Чеченської Республіки Рамзан Черхігов, імовірність поповнення російського бюджету в такий спосіб оцінюється низькою”, - зазначили в Головному управлінні розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-