Ескалація на Донбасі: на окремих ділянках фронту – цілодобові бої

Ескалація на Донбасі: на окремих ділянках фронту – цілодобові бої

Карта
Укрінформ
За минулу добу проросійські бойовики на Донбасі випустили по позиціям українських військових понад 230 мін. Це рекордна кількість з минулого літа. Бойовики також застосували 152-мм гармату.

Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Противник знову застосував ствольну артилерію (152-мм гармату). Інцидент стався в Майорську. Також тривають потужні мінометні обстріли позицій сил АТО – за минулу добу окупанти випустили по наших військах понад 230 мін (рекордна кількість з минулого літа)", - сказав він.

За словами Мотузяника, основні "гарячі точки" – Світлодарська дуга (сел. Луганське), околиці Горлівки (Зайцеве, Майорськ, Ленінське) та Авдіївка.

Авдіївці внаслідок ворожого обстрілу поранено цивільного. На окремих ділянках фронту бойові дії перейшли у цілодобовий режим, тому сили АТО регулярно відкривають вогонь у відповідь, щоб припинити агресію НЗФ", - зазначив речник.

Відносно спокійно лише на відрізку лінії зіткнення між Горлівкою та Ясинуватою, додав Мотузяник.

За минулу добу на Донецькому напрямку НЗФ здійснили більше 60 обстрілів позицій сил АТО.

На Луганському напрямку противник порушив режим тиші на крайньому сході та заході області – с. Болотене Станично-Луганського району та  м. Попасна. Обидва обстріли відбулися ввечері, вже після заходу сонця.

Бойовики також відкривали вогонь у Мар’їнці та Широкиному. "Всі обстріли були прицільними, тому сили АТО відповідали їм влучним вогнем. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 4 обстріли НЗФ", - повідомив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-