6,6 тисяч учасників АТО отримали пільговий проїзд в автобусах міжобласного сполучення

6,6 тисяч учасників АТО отримали пільговий проїзд в автобусах міжобласного сполучення

Укрінформ
Сумська облрада забезпечила пільговим проїздом в автобусах міжобласного сполучення інвалідів війни та учасників бойових дій, на що з обласного бюджету впродовж 2016-2017 років буде виділено 26,4 млн. грн.

Відповідні видатки передбачені обласною програмою здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016-2017 роки, яка була затверджена на сесії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прийняття програми є дуже важливим для Сумщини, адже це зніме соціальну напругу. Зокрема, забезпечить реалізацію прав окремих категорій громадян на пільговий проїзд, в тому числі учасників АТО, та компенсацію витрат перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення», – зауважив під час представлення програми депутатському корпусу перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Марченко.

Він пояснив, що дотепер відшкодовування витрат перевізників на забезпечення пільгового проїзду в пасажирському транспорті здійснювалося за рахунок субвенції з державного бюджету, але видатки на дану компенсацію на 2016 рік у державній казні не були передбачені.

«В умовах бюджетної децентралізації було запропоновано здійснювати це за рахунок місцевих ресурсів. Тож у січні цього року облдержадміністрація розробила проект відповідної програми відшкодування вартості пільгового проїзду окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування у приміському і міжміському внутрішньообласному сполученні», – наголосив посадовець.

За його словами, програма має дві ключові позиції, зокрема щодо перевезення учасників АТО на міжобласному сполученні та щодо міжміського внутрішньообласного перевезення. Відшкодування ж пільгового перевезення пенсіонерів за віком має бути передбачено відповідними районними програмами.

"Ми вже маємо досвід виплати матеріальної допомоги і забезпечення дровами учасників АТО, тож цьогоріч запропонували обласній раді механізм відшкодування пільгових перевезень. Для прикладу, на рівні обласного бюджету передбачається зосередити понад 13 мільйонів гривень в розрахунку 2 тисячі гривень на одну особу для 6,6 тисяч учасників АТО, що мають відповідний статус, і забезпечити цими коштами відшкодування їх пільгового проїзду на міжобласному сполученні», – розповів Марченко.

Загалом, обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації згаданої програми (це кошти місцевих бюджетів у вигляді субвенції обласному бюджету), становить 67 млн. 495 тис. грн., у тому числі на 2016 рік в сумі 33 млн.747 тис. грн., на 2017 рік – 33 млн. 747 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-