Хуг нагадав, що термін розмінування на Донбасі добігає кінця

Хуг нагадав, що термін розмінування на Донбасі добігає кінця

Укрінформ
Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг закликав сторони прискорити процес розмінування на Донбасі і нагадав, що цей термін спливає 31 березня.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нагадую сторонам, що термін завершення розмінування особливо навколо блокпостів вздовж лінії зіткнення і у регіонах, де треба ремонтувати інфраструктуру, спливає 31 березня. До цієї дати сторони мають завершити роботи по розмінуванню не тільки тому, що вони взяли на себе це зобов'язання, а через те, що вони винні людям, які живуть у цих регіонах», - наголосив Хуг.

Він висловив сподівання, що наступного разу, коли перебуватиме в Новоолександрівці, ситуація зміниться на краще і люди зможуть безперешкодно пересуватися по території.

Як повідомлялося, 2 березня в Мінську члени Тристоронньої контактної групи підписали документ про розмінування на 12-ти узгоджених ділянках вздовж лінії зіткнення. Сторони зобов'язалися до 31 березня позначити райони та скласти карти розмінування.

На думку голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки, на розмінування території в Луганській області потрібно близько 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-