На Одещині зафіксували спалахи африканської чуми свиней

На Одещині зафіксували спалахи африканської чуми свиней

Укрінформ
Фахівці ветеринарної медицини зафіксували випадок загибелі свині в селі Надлиманське Овідіопольського району Одеської області внаслідок інфікування вірусом африканської чуми.

Про це повідомили Укрінформу в Управлінні ветеринарної медицини Одеської облдержадміністрації.

"При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз: африканська чума свиней. Для координації дій з локалізації та ліквідації спалаху хвороби проведено засідання Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Овідіопольській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного вогнища, зону захисту та нагляду", - зазначив виконувач обов'язків керівника облуправління ветеринарної медицини Сергій Гавура.

За даними районної ветеринарної служби, власники приватних господарств Надлиманського утримують 147 голів свиней. Вжито заходів щодо недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Як уточнили в облдержадміністрації, це вже другий спалах африканської чуми свиней впродовж 17-23 березня на території Одеської області. Кілька днів тому ДНК вірусу також виявлено в одному з приватних господарств села Миролюбівка сусіднього Роздільнянського району. Місцеві ветеринари та співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій вживають заходів, щоб не допустити поширення захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-