У Харкові почали лікувати епілепсію за допомогою імплантів

У Харкові почали лікувати епілепсію за допомогою імплантів

Укрінформ
Дві унікальні операції з лікування резистентних форм епілепсії проведено в Центрі дитячої нейрохірургії при Харківській міській лікарні швидкої допомоги ім. Мещанінова.

Про це журналістам розповів керівник центру, головний дитячий нейрохірург Міністерства охорони здоров'я України Олександр Духовський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Операції зроблені 10-річному хлопчикові з Харкова і 5-річній дівчинці з Полтави під контролем керівника нейрохірургічної клініки університету міста Турина (Італія) Алехандро Дукатті, на рахунку якого понад 200 імплантацій високотехнологічних стимуляторів блукаючого нерва. Саме цей нерв здійснює контроль над усіма внутрішніми органами. Якщо він приймає сигнали практично від усіх ділянок мозку, то, значить, по ньому можна пустити і зворотний сигнал, а саме сигнал від імплантованого стимулятора, який іде до мозку і перериває виникаючий напад епілепсії", - наголосив Духовський.

За його словами, раніше такі операції в Україні були неможливі.

"У травні 2015 року стимулятори блукаючого нерва зареєстровані на території України. Після цього харківські лікарі пройшли навчання та отримали сертифікат на проведення таких операцій", - додав Духовський.

За його словами, ціна стимулятора - 15-17 тис. доларів, хоча сама операція безкоштовна.

Як розповіли у Харківській міськраді, кошти на ці операції виділені з міськбюджету плюс матеріальну допомогу надали харків'яни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-