Клімкін засудив напад на активістів руху ЛГБТ у Львові

Клімкін засудив напад на активістів руху ЛГБТ у Львові

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступив із критикою нападу на активістів ЛГБТ-руху, які 19 березня планували провести у Львові «Фестиваль рівності».

Про це він написав у Тwitter.

«Засуджую напад на активістів ЛГБТ у Львові. Ненависть підриває єдність України. Толерантність і недискримінація роблять Україну сильнішою», – написав Клімкін.

Як повідомлялося раніше, 19 березня у Львові мав розпочатися «Фестиваль рівності», серед організаторів якого була й ЛГБТ-спільнота. Попередньо планувалося, що захід пройде на площі перед Оперним театром, але проведення фестивалю на цьому місці заборонив Львівський окружний адміністративний суд з міркувань безпеки.

Організатори фестивалю вирішили провести свій захід у готелі «Дністер», але зрештою завершили свою роботу через кілька годин – через повідомлення про нібито замінування готелю. Повідомлення зрештою виявилося хибним.

Біля готелю зібралося кілька десятків невідомих молодиків спортивної статури, деякі з них були у балаклавах. Коли учасників зірваного «Фестивалю рівності» вивозили автобусами з готелю, молодики кидали в бік автоколони каміння, а дехто запалив петарди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-