Банду прикордонників і митників з п'яти областей взяли на контрабанді

Банду прикордонників і митників з п'яти областей взяли на контрабанді

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України ліквідувала масштабний бізнес контрабандистів бурштину, алкоголю та цигарок.

Як повідомляє прес-центр СБУ, до банди належали прикордонники й митники з п'яти областей.

"Співробітники Служби безпеки України спільно с прокуратурою ліквідували масштабний тіньовий бізнес контрабандистів", - зазначається в повідомленні.

За даними СБУ, банда організувала переправлення через Європу до країн Азії декількох тонн бурштину.

"Правоохоронці провели понад сорок обшуків у приміщеннях учасників угруповання у Волинській, Львівській, Рівненській, Чернігівській та Київській областях. Співробітники спецслужби вилучили документацію та носії інформації з доказами контрабандної діяльності, понад шістдесят тисяч доларів США та боєприпаси", - зазначають у прес-центрі.

Крім того, як повідомляє СБУ, у складських приміщеннях, які використовували контрабандисти, було також виявлено 52 ящики елітних цигарок російського виробництва, спеціальне обладнання для створення схованок у деревині, а також понад 17 тонн спирту. Продукцію зловмисники планували контрабандно транспортувати до країн Євросоюзу.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 364 та 368 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, зокрема для притягнення до відповідальності митників та прикордонників, задіяних у контрабандних схемах.

Як повідомила в Фейсбуці речниця СБУ Олена Гітлянська, слідчі органи безпеки розпочали 36 кримінальних проваджень стосовно 12 осіб за контрабанду.

Судами прийнято рішення у 2-х кримінальних провадженнях та засуджено 4 особи до різних термінів відбування покарання.

За матеріалами СБ України іншими правоохоронними органами внесено 45 кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку та реалізації бурштину, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів 18 особам, стосовно 4 осіб набрали законної сили вироки суду. Виявлено та припинено діяльність 6 підпільних цехів, вилучено понад 1,9 тонни бурштину.

Найбільше випадків протиправної діяльності зафіксовано у трьох областях: Житомирській, Волинській та Рівненській, наголосила Гітлянська.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-