Поліція затримала лікарів, які торгували звільненнями від призову

Поліція затримала лікарів, які торгували звільненнями від призову

Укрінформ
Працівники Головного управління Національної поліції в Сумській області разом зі співробітниками обласної прокуратури та Управління Служби безпеки затримали двох медиків на отриманні неправомірної вигоди за видачу документу, що дає підстави для звільнення від мобілізації та проходження військової служби.

Інформація про це розміщена на сайті Національної поліції України.

Зокрема, повідомляється, що «на гарячому» виявили зловживання з боку Начальника терапевтичного відділення Лебединської ЦРЛ та керівника Лебединського психоневрологічного інтернату. Завідувач терапією неправомірно отримав 200 доларів США, його колега - 3 000 гривен.

Наразі відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрите кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням). Вирішується питання щодо обрання обом підозрюваним запобіжного заходу.

В тому разі, якщо вину медиків-посадовців буде доведено, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-