Акція проти

Акція проти "сирійських біженців": до Яготина приїхали шість автобусів з правоохоронцями

Укрінформ
У місті Яготин Київській області проходить громадська акція проти заселення «сирійських біженців» до пункту тимчасового розміщення біженців. У зв'язку з цим до міста стягнуто додаткові сили правоохоронців.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук у п'ятницю написав депутат Київської обласної ради Армен Шахарьянц. 

За його словами, приїхало шість автобусів з правоохоронцями, а також автозаки.

Водночас в обласному управлінні Нацполіції повідомили, що ситуація у місті спокійна. За їхніми даними, в акції бере участь близько 150 осіб.

"Акція проходить мирно. У ній беруть участь не більше 150 осіб, які розтягнулися усією вулицею. Ніяких «бойових дій» тут не планується, як заявлялося. Тому що, з одного боку, тут мало бути заселення якихось сирійців, яких вони не хотіли допускати, а з іншого боку, планувалося заселення інших товаришів (учасників бойових дій в АТО з їхніми сім'ями. - Ред.). Але активісти поки нічого не роблять. Тому нічого серйозного тут поки не відбувається", - розповів у коментарі агентству прес-секретар ГУ НП в Київській області Микола Жукович.

За інформацією Державної міграційної служби України, пункт тимчасового розміщення біженців у Яготині будується з 2004 року. Враховуючи економічний стан у країні, на реконструкцію цього об'єкту, окрім державних коштів, залучалися кошти міжнародних партнерів, зокрема, Європейського Союзу, проте через недостатнє фінансування його реконструкція тривала понад 10 років.

Необхідність введення пункту в експлуатацію і створення відповідної інфраструктури для розміщення шукачів захисту, у тому числі, було визначено Національним планом з виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

У 2015 році Україна виконала більшість вимог, передбачених вказаним Планом дій у сфері міграції. За рахунок виділених урядом у 2015 році коштів проведено реконструкцію першої черги пункту - приміщення, яке розраховане на 101 ліжко-місце, і заплановано введення його в експлуатацію у першому півріччі 2016 року.

Як раніше повідомлялося, в Яготині близько 500 місцевих жителів протестували проти переселення до міста 250 сирійських біженців. Вони бояться приймати у своєму місті чужинців через побоювання поширення небезпечних захворювань і погіршення криміногенної ситуації, як це сталося в країнах Європи, які надали притулок сирійцям. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-