Запоріжський школяр організував збут важких наркотиків через інтернет

Запоріжський школяр організував збут важких наркотиків через інтернет

Укрінформ
Одинадцятикласник в Запоріжжі налагодив механізм постачання важких наркотиків із Запоріжжя до Дніпропетровська, Кривого Рогу, Києва та Бердянська.

Про це повідомив начальник Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності ГУ НП у Дніпропетровській області Олег Ягольник.

«Працівники Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності встановили неповнолітнього учня одинадцятого класу однієї зі шкіл міста Запоріжжя, який збував важкі наркотики через Інтернет, використовуючи безконтактний спосіб», - сказав Ягольник.

Парубок був достатньо обізнаний у функціонуванні інтернет-бізнесу, адже використовував для розрахунків із покупцями криптовалюту «bitcoin» та систему «Tor».

У ході обшуку за місцем мешкання школяра, поліцейські вилучили наркотичні речовини в особливо великих розмірах на загальну суму більше 50 тисяч гривень.

Як зазначається, знешкоджено міжрегіональний канал постачання наркотичних засобів за допомогою мережі Інтернет, кур’єрських служб та автоперевізників.

Наразі вивчаються шляхи потрапляння заборонених речовин до хлопця, а також його контактна мережа, куди він вже поставив наркотики.

Окрім цього, правоохоронці встановлюють, хто втягнув підлітка у цю незаконну діяльність.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 307 Кримінального кодексу України, за що організаторам злочинного бізнесу може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-