Росія економить на терористах - СБУ

Росія економить на терористах - СБУ

Укрінформ
Бюджет так званої "ЛНР" становить практично половину від того, що вони сподівалися отримати від РФ.

Про це заявив у вівторок на брифінгу керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За нашими даними, на початок березня фактичне виконання так званого бюджету "ЛНР" фактично становить 53% від запланованого, тобто фактично половина від того, що вони намагалися зібрати чи отримати від Російської Федерації, надійшло до "бюджету"", - сказав Ткачук.

За його словами, дефіцит "місцевих бюджетів" становить понад 80%. Як уточнив Ткачук, СБУ зафіксувала перерахування приблизно 500 млн російських рублів на рахунки так званого пенсійного фонду "ЛНР", і зараз залишок коштів на цих рахунках становить близько мільярда російських рублів.

При цьому середня вартість мінімального набору харчування на окупованій території вища на 30% від аналогічного в Україні, середня заробітна плата менша на 25%, а мінімальна пенсія - на 35%.

Негативні тенденції спостерігаються і у сфері охорони здоров'я. Так, за даними СБУ, укомплектованість закладів охорони здоров'я в "ЛНР" та "ДНР" медичним персоналом становить менше 50%. За 2015 рік народжуваність знизилася майже удвічі, а смертність серед немовлят -  виросла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-