Держмолодьжитло наголошує на модернізації діючих житлових програм та самого фонду

Держмолодьжитло наголошує на модернізації діючих житлових програм та самого фонду

Укрінформ
Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву потребує модернізації для залучення іноземних інвестицій в державні житлові програми.

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Реформа інструментів реалізації державної житлової політики" повідомив перший заступник голови правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

"Я вважаю, що потрібно розглядати питання модернізації самої Державної фінансової установи. Майже за 25 років робота Держмолодьжитла є сталою, але ми являємося установою, яка не зовсім зрозуміла, можливо, іноземним інвесторам. Маючи ліцензії на діяльність фондів фінансування будівництва та надання фінансових кредитів, ми включені до реєстру неприбуткових організацій, що один одному суперечить. Інвестори, з якими ми проводимо перемовини, які готові і розглядають питання вкладання коштів в державні житлові програми, і у співпраці з фондом, звичайно, вони бачать основною метою свій прибуток. Тому над цим потрібно працювати і модернізовувати саму фінансову установу", - зазначив Комнатний.

Водночас, як зазначила директор департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Наталія Козловська, попри складну економічну ситуацію в країні, обсяги введення в експлуатацію житла за минулий рік збільшилися на 13, 4%.

"Всі ті програми, які ми реалізуємо, в тому числі виконавцем є Держмолодьжитло, завжди впливали позитивно на розвиток будівельної галузі. Але враховуючи відсутність фінансування за два останніх роки з державного бюджету основних програм, це -  пільгове молодіжне кредитування, це - програма будівництва доступного житла, наштовхує на думку, що необхідно іти шляхом їх удосконалення, модернізації і зміни курсу їх реалізації", - зауважила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-