Під Авдіївкою та Ясинуватою йдуть безперервні бої - Тимчук

Під Авдіївкою та Ясинуватою йдуть безперервні бої - Тимчук

Укрінформ
Під Авдіївкою та Ясинуватою практично безперервно відбуваються зіткнення українських силовиків з терористами.

Про це написав у Фейсбуці керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"В районі Авдіївки та Ясинуватської розв'язки (так звана промзона), фіксувалися практично перманентні сутички - іноді на дистанції до 400-500 метрів, при цьому бойовиками застосовується широкий спектр вогневих засобів. Звертає на себе увагу використання терористами 2-х бронегрупп (2-3 танки, 3-4 БМП, БТР у кожній), за масованої підтримки мінометів і артилерії", - написав Тимчук.

За його даними, одна з даних бронегрупп «працює» на південь від б\п на самій розв'язці з насаджень у районі примикання Кільцевої дороги та АЗС Торнадо, періодично відходячи до Дачного проїзду; друга бронегруппа діє з боку оптового ринку «Господарь» при цьому оперує за трасою в районі самої розв'язки тактична група бойовиків грає роль «зковуючої» групи, а в напрямку позицій сил АТО діють кілька піхотних груп бойовиків (до взводу кожна). Завдання цих груп, як уточнює Тимчук, - прорватися в район самої промзони і взяти її під контроль, або ж, принаймні, відтіснити підрозділи українських військ на західний край Ясиновського провулка (Авдіївка).

Одночасно бойовики продовжують підсилювати свої тактичні групи в районі Ясинуватої, Спартака та Крутої Балки (за останніми даними - в даний район перекинута ще одна мотострілецька рота» 2-х чотового складу з Донецька). В районі Яковлівки і Мінерального терористи підтягують резерв для нарощування зусиль - до посиленого батальйону. Відразу на декількох позиціях в районі Ясинуватої і Спартака зафіксована поява артилерії (4 одиниці 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» в районі Спартака і 6-гарматна батарея Д-30А в Ясинуватій).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-