У Хмельницькому на смітнику знайшли 1350 ртутних ламп

У Хмельницькому на смітнику знайшли 1350 ртутних ламп

Фото
Укрінформ
У Хмельницькій області рятувальники вилучили 1350 люмінесцентних ламп на смітнику.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС у Хмельницькій області. 

"До оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області від працівників патрульної поліції надійшло повідомлення про те, що в мікрорайоні Дальні Гречани на вул. Волочиській біля смітника виявлено велику кількість люмінесцентних ламп, що містять пари ртуті", - йдеться у повідомленні.

На місце негайно прибули фахівці на хіміко-радіологічній лабораторії, які за допомогою спеціального обладнання провели заміри концентрації парів ртуті в повітрі. За результатами досліджень вони встановили, що показники не перевищують гранично допустимої концентрації, відтак загрози людям і навколишньому середовищу немає.

Рятувальники вилучили близько 1350 ламп для подальшої передачі їх управлінню екології на утилізацію.

У ДСНС нагадали, що усі люмінесцентні лампи містять ртуть (у дозах від 40 до 70 мг), яка є отруйною речовиною, і відносяться до I класу небезпеки для навколишнього середовища.

Ця доза може заподіяти шкоду здоров'ю, якщо лампа розбилася. Якщо постійно піддаватися згубному впливові пари ртуті, то вона накопичуватиметься в організмі людини, шкодячи здоров'ю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-