Дніпропетровськ хоче забрати

Дніпропетровськ хоче забрати "своє" звання у Вілкула

Укрінформ
У Дніпропетровську зібрали підписи за позбавлення народного депутата України Олександра Вілкула звання почесного громадянина міста.

Як повідомляє Радіо Свобода, відповідна електронна петиція була зареєстрована на офіційному сайті міськради, і під нею вже підписалось близько тисячі осіб (для розгляду мерією достатньо й 900).

Автори звернення закидають Вілкулу «підтримку сепаратистських дій на сході України».

Сам представник "Опоблоку" поки що не коментував цю ситуацію.

Мерія має відреагувати на петицію до 24 березня.

Нагадаємо, Олександр Вілкул – народний депутат України від «Опозиційного блоку», суперник чинного мера Дніпропетровська Бориса Філатова на минулих виборах. Він став почесним громадянином Дніпропетровська за рішенням сесії міської ради від 30 січня 2013 року.

У вересні 2014 року, за рішенням сесії міськради, російського співака Йосипа Кобзона позбавили звання почесного громадянина Дніпропетровська через антиукраїнські висловлювання. На підтримку цього рішення жителі Дніпропетровська кілька місяців збирали підписи.  

Тоді ж депутати внесли зміни в порядок присвоєння звання почесний громадянин міста. Тепер ініціювати скасування звання почесного громадянина можуть депутатські фракції і депутатські комісії. Раніше вони не мали такого права, а відмовитися від звання почесного громадянина міг тільки сам володар звання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-