Бойовики активізувались на всіх напрямках - Лисенко

Бойовики активізувались на всіх напрямках - Лисенко

Укрінформ
Минула доба характеризувалася різким збільшенням обстрілів та збройних провокацій з боку бойовиків.

Про це сказав на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Ворог активно застосовував міномети, бронетехніку та артилерію, заборонені Мінськими домовленостями", - сказав він.

Лисенко зауважив, що на Луганському напрямку бойовики здійснили збройну провокацію в районі Новозванівки, застосувавши стрілецьку зброю та гранатомети.

На Донецькому напрямку епіцентром протистоянь стали три райони: Донецький аеропорт, околиці Горлівки та селище Луганське, що знаходиться на Світлодарській дузі. "Зокрема, бойовики вели обстріли наших позицій біля Авдіївки, починаючи з танкового обстрілу о 5:50 ранку і завершуючи прицільним вогнем зі 122-мм САУ о 18:20. Протягом дня Авдіївка потрапила під ворожий вогонь з 82-мм та 120-мм мінометів, гранатометів, стрілецької зброї, і ще двічі бойовики стріляли з танків та один раз – з БМП", - сказав Лисенко.

Неспокійно було й поблизу селищ Піски та Опитне, де обстріли не вгавали весь день.  

Крім того, протягом доби бойовики випустили 54 міни з 82-мм міномета із села Старомихайлівка по наших позиціях біля Красногорівки, а також здійснили один снайперський обстріл.

Ще однією гарячою точкою були Зайцеве та Майорськ, що неподалік Горлівки. Тут окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів. Біля Зайцевого працював ворожий снайпер.

Також поблизу селища Луганське бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів та БМП.

На Маріупольському напрямку неспокійно було в районі Мар’їнки та села Чермалик. У Мар’їнці був зафіксований снайперський обстріл та численні провокації із застосуванням стрілецької зброї. За інформацією СЦКК, під ворожий вогонь потрапили ремонтники, які здійснювали відновлювальні роботи на газопроводі Мар’їнка-Красногорівка. Ніхто не постраждав, але фахівці були вимушені припинити роботу.

Також ворожі провокації відбулися біля Широкиного, Гранітного і Водяного, а під Маріуполем отримав поранення цивільний, який їхав на тракторі та підірвався на вибуховому пристрої бойовиків.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-