Перший за 20 років дитячий будинок сімейного типу відкрили у Сумах

Перший за 20 років дитячий будинок сімейного типу відкрили у Сумах

Укрінформ
У Сумах вперше за останні 20 років відбулося відкриття дитячого будинку сімейного типу, який створила родина Кочереженків.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Багато хто питає: чому ви це робите? А я навпаки питаю: чому ви цього не робите? Коли бачиш дитину в біді, то не допомогти просто не можна», – сказав батько родини Дмитро Кочереженко.

До статусу дитячого будинку сімейного типу ця родина йшла дев’ять років. У жовтні 2007 року, вже маючи свого сина, подружжя взяло на виховання двох братиків. За дев’ять місяців надбали ще й свою біологічну донечку. Три роки тому сім’я поповнилась двома прийомними сестричками. А цього року – ще трьома дітьми з однієї родини.

Наймолодшій в родині дитині рік і чотири місяці. Четверо дітей - уже школярі, троє – відвідують дитячий садок. Окрім навчання, старші займаються ще й у гуртках, відвідують недільну школу. Голова родини власноруч добудовує будинок. Дружина займається вихованням дітей і домашніми клопотами. Доросліші діти їй допомагають. Синів і доньок змалечку привчають до спорту. У вільний час родина любить ходити в походи.

Цей дитячий будинок сімейного типу – другий у Сумах. Також у місті функціонує 15 прийомних сімей. Тут знайшли собі нову родину 40 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-